
1 morot
3 potatisar
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
1/4 fänkålshuvud
1/2 dl olivolja
75 g färsk bladspenat
9 dl grönsaksbuljong eller hönsbuljong
1-2 dl tomatsås
100 g pasta (liten)
1 burk små vita bönor
salt och peppar
Skala och skär grönsakerna i mindre bitar.
Hetta sedan upp olivoljan i en kastrull till medelvärme och fräs alla grönsaker under omrörning 2-3 minuter. Det ska inte får någon färg.
Lägg i spenaten och låt den mjukna.
Tillsätt sedan buljongen och tomatsåsen. Koka upp och låt sedan soppan småputtra i ca 15 minuter.
Lägg i pastan och koka mjuk enl. anv på förpackningen.
Skölj av bönorna och lägg i soppan till sist. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.
Om man vill ha kött i soppan kan man välja små bitar av lövbiff, kryddiga korvar, nöt- eller lammfärs. Bryn, krydda och låt koka med i soppan.