Det går bra att byta ut de torkade pintobönorna mot bönor på burk. Tänk då på att inte tillsätta dem precis mot slutet så att de inte kokar sönder. Hittar du inte pintobönor kan du använda borlottibönor.
Du behöver

2 dl torkad pasta
1 dl pintobönor, blötlagda och kokta
1/2 squash
1/2 röd paprika
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
5 champinjoner
4 tomater
1 morot
50 g bladspenat
1 1/2 l vatten
3 msk grönsaksfond
2 dl vitt vin
1 lagerblad
olja
salt och peppar
ev. chili

Hasselnötspesto
1 kruka basilika
1 dl hasselnötter, rostade
1 dl parmesanost, riven
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
1/2 citron, saft och zest

Portioner
4
Hacka alla grönsaker och löken fint. Fräs lök och grönsaker utom spenaten (spara hälften av tomaterna till servering) i lite olja tills de mjuknat något. Slå på all vätska, lägg i lagerbladet och låt soppan puttra i 20 minuter. Lägg i pastan och de förkokta bönorna och koka i ytterligare 10 minuter, så att pastan fortfarande är al dente. Vänd ner resterande tomater och bladspenat. Smaka av med salt och peppar samt lite chili om så önskas.

Hasselnötspesto: Mixa alla ingredienser till en grov pasta.

Servering: Slå upp soppan i skålar och toppa med hasselnötspesto.
Fotograf