En traditionell pastarätt och kanske en av de mest älskade. Carbonaran blir här helt vegetarisk då vi bytt ut baconet eller sidfläsket mot champinjoner. Självklart kan du addera bacon om du vill.
Du behöver
10 champinjoner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl vatten
2 dl grädde
2 äggulor
1 dl parmesanost, riven
salt och peppar
2 msk smör
Servering
spagetti
parmesanost
persilja
4 äggulor
Portioner
4
Dela ner champinjonerna i klyftor. Skala och hacka vitlök och lök fint. Värm en klick smör i en panna. Börja med att fräsa champinjonerna; när de har fått färg tillsätts lök och vitlök. Fortsätt att bryna grönsakerna lätt i någon minut. Slå sedan på vatten och grädde; låt såsen puttra i 5–10 minuter. Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen. Slå den varma pastan i såsen. Dra av pannan från plattan, tillsätt äggulor och parmesanost och rör om. Smaka av med salt och peppar.
Servering: Hacka persiljan fint. Stjälp upp pastan på tallrikar, riv över parmesanost och strö över persilja. Avsluta med att lägga på en rå äggula på varje tallrik och vrida några drag med svartpepparkvarnen.
Servering: Hacka persiljan fint. Stjälp upp pastan på tallrikar, riv över parmesanost och strö över persilja. Avsluta med att lägga på en rå äggula på varje tallrik och vrida några drag med svartpepparkvarnen.
Fotograf