Du behöver

400 g pumpa
1 gul lök
grönsaksbuljong
1 msk äppelcidervinäger
smör
12–16 salviablad
1 liten bit chilifrukt, finskuren
salt och svartpeppar

4 port pasta av valfri sort

Portioner
4
Skala och skär pumpan i mindre tärningar. Hacka löken. Lägg pumpa och lök i en kastrull (ca 3 l) och täck med grönsaksbuljong. Koka tills pumpan är mjuk, cirka 3 minuter. Ta upp pumpan och löken med en hålslev. Fyll upp kastrullen med vatten och salta, koka sedan pastan i vattnet.

Mixa 3/4 av pumpan och löken till en slät crème. Smaka upp med vinäger, salt och peppar. Stek övriga pumpatärningar tillsammans med lökbitarna i rikligt med smör; smöret ska bli lite brynt; låt salvian steka med så att den blir krispig.

Servering: Lägg pumpacrèmen i botten av tallriken. Lägg på pasta, fördela pumpatärningarna över. Avsluta med att strö över chili och salviabladen samt det goda smöret.
Fotograf