En potatissoppa kan kännas lite fadd i smaken, men här piggas den upp av dill och lite citronskal som rivs över precis innan servering. Vill du lyxa till det, mixa ner lite grädde också.
Du behöver

300 g potatis
1 stor gul lök
smör
4 dl grönsaksbuljong
6–7 dl mjölk
1 tsk dillfrön
2 dl parmesan, riven
salt och vitpeppar

300 g kräftstjärtar
1 knippe dill
1 citron, skalet

Portioner
4
Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i grönsaksbuljongen. Hacka löken och svetta den med dillfrön i en panna med lite smör. Tillsätt löken och hälften av mjölken till potatiskoket; mixa. Tillsätt resten av mjölken, lite i taget, tills du fått en bra konsistens. Koka upp, ta kastrullen från värmen och rör ner parmesanosten. Smaka av med salt och peppar. Slå upp soppan i tallrikar och fördela kräftstjärtarna. Toppa med dill och lite rivet citronskal.
Fotograf