En värmande soppa och en smörgås är man alltid sugen på under vintern. Speciellt om man har ost från Väddö och skinka från Roslagskött.
Du behöver

1 liten pumpa, matpumpa eller butternutsquash
1 gul lök
1 msk champagnevinäger eller annan god vinäger
50 g smör 
salt och peppar

Varm smörgås
surdegsbröd
smör
skinka och ost

Servering
crème fraiche

Portioner
4
Soppa: Skala och gröp ur pumpan (spara gärna kärnorna), dela ner den i bitar på cirka 4x4 cm. Skala och skiva ner löken. Lägg ner pumpa, lök och smör i en kastrull, täck med vatten. Koka pumpan mjuk, cirka 30 minuter. Mixa och smaksätt med vinäger, salt och peppar.

Varm smörgås: Skiva brödet, bred smör på och lägg på skinka och ost. Gratinera.

Servera soppan med en klick crème fraiche på toppen och den varma smörgåsen till.
Fotograf