En klassiker hämtad ur den svenska matskatten. När fläskläggen kokas får man en riktigt god och smakrik fläskbuljong på köpet, som är perfekt att ha i rotmoset.
Du behöver
1 hel rimmad fläsklägg
2 morötter
1 gul lök
1 tsk torkad timjan
1 lagerblad
Rotmos
1 kålrot
2 morötter
4 potatisar
50 g smör
salt och peppar
fläskspad från koket
Portioner
6
Koka fläskläggen med grönsaker och kryddor i tryckkokare cirka 1 1/2 timmar, eller i vanlig gryta tills den är riktigt kokt; benet ska lossna lätt. Låt fläsket svalna. Plocka av köttet.
Rotmos: Skala och dela alla rotfrukter. Koka rotfrukterna i fläskspad tills de är ordentligt mjuka. Häll av spadet och krossa rotfrukterna med en stomp. Vispa i smöret och smaksätt med salt och peppar.
Servera med en god senap.
Rotmos: Skala och dela alla rotfrukter. Koka rotfrukterna i fläskspad tills de är ordentligt mjuka. Häll av spadet och krossa rotfrukterna med en stomp. Vispa i smöret och smaksätt med salt och peppar.
Servera med en god senap.
Fotograf