Variera örterna efter vad som är i säsong och vad du har i närheten. Sparriscrèmen är ett utmärkt sätt att ta hand om resterna då du kokar eller grillar sparrisen.
Du behöver

1 rejäl röding

Rimlag

1/2 l iskallt vatten
2 tsk salt
2 tsk socker
1 nypa koriander, rostad och malen
några varv med pepparkvarnen
2 lagerblad

Couscous

1 dl couscous
1 1/2 dl fiskfond
salt
kallpressad rapsolja
verjus
isop

Sparriscrème

1 bunt soppsparris
majsstärkelse

Servering

vilda eller tama örter efter säsong; särskilt väl passar en kombination av aromatisk palsternacka, ärtig kråkvicker och stickig kirskålblomster

Portioner
4

Koka upp alla ingredienser till rimlagen och låt den kallna. Filea och skinna rödingen, plocka ur benen. Låt de hela filéerna ligga i rimlagen 2 timmar. Lyft upp, torka av och skär i portionsbitar.

Couscous: Koka upp fiskfonden och häll den över couscousen, täck med ett lock och låt dra cirka 10 minuter. Smaka sedan av med salt, rapsolja och verjus. Låt svalna. Vänd i isopen.

Sparriscrème: Skär sparrisen i grova bitar och blanchera den i 4 minuter. Mixa genast och passera purén. Bind upp purén med 4 g majsstärkelse/100 g puré. Smaka av med salt och eventuellt socker. Fyll upp i spritspåse och låt svalna.

Servering: Lägg upp couscousen på tallrik, lägg dit rödingen. Spritsa ut sparriscrèmen och avsluta med örter.

Fotograf