600 g entrecote
Smokemarinad
1/2 dl chilisås
1 dl rapsolja
3 msk Liquid Smoke
1 msk flytande honung
Salt och vitpeppar
Grillad tomat- och majssallad
3 tomater
2 majskolvar
2 gröna paprikor
2 dl krossade tomater
1 msk paprikapulver
1 tsk spiskummin
salt och svartpeppar
1 dl persilja
Vispad crème fraiche smaksatt med örter
2 dl crème fraiche 34%
1 tsk rosmarin
2 tsk timjan
1/2 tsk dragon
2 msk olivolja, smakrik och pepprig
salt och vitpeppar
Blanda alla ingredienserna till marinaden, smaka av med salt och peppar och låt entrecoten marinera i minst 1 timme.
Grillad tomat- och majssallad:
Halvera tomaterna. Skär majskolvarna i 4 bitar. Kärna ur paprikorna och skär dem i kvartar. Grilla grönsakerna tills de får fin färg. Koka ihop krossade tomater, paprikapulver och spiskummin; smaka av med salt och svartpeppar. Skeda tomatsåsen över grönsakerna, strö över persiljan.
Vispad crème fraiche smaksatt med örter
Vispa crème fraichen med elvisp (detta funkar endast med den på 34%; när man börjar vispa blir den lös, men det är bara att fortsätta att vispa så tjocknar den.) Tillsätt örterna och olivoljan. Smaka av med salt och peppar.
Servering: Grilla entrecoteskivorna. Servera med den varma tomat- och majssalladen och den vispade crème fraichen.