
1 kyckling på 1.2 kg
0.5 citron i skivor
1 hel vitlök
1 kruka timjan
Vintergrönsaker
150 g kålrot - skalad och tärnad
150 g brysselkål
150 g pumpa - skalad och tärnad
100 g rödlök - skalad och klyftad
Olivolja
0.5 citron - saften
3 msk gräslök - fint skuren
salt och peppar
Citronyoghurt
3 dl tjock yoghurt
1 citron - rivet skal
Fyll kycklingen med citronskivor, hela vitlöksklyftor och timjan. Gnid kycklingskinnet med salt, peppar och timjan. Sätt in i ugnen på 225°och stek i cirka 20 minuter. Sänk temperaturen till 180° och stek i ytterligare 20 minuter. Ös kycklingen med dess eget fett då och då under hela tillagningen i ugnen. För att dubbelkolla att kycklingen är färdig, stick i den med en steknål eller kniv; vätskan som rinner ut ska vara klar.
Vintergrönsaker: Koka kålrot, brysselkål, pumpa och rödlök var för sig mjuka i saltat vatten. Dela brysselkålen i halvor. Blanda upp grönsakerna med olivolja, citronsaft, finhackad gräslök, salt och peppar.
Citronyoghurt: Blanda yoghurt med citronskal. Smaka av med salt och peppar.