Grunden till soppan är den goda buljong du får från kycklingkoket. Pröva gärna att byta ut lagerölen mot veteöl för mer syra.
Du behöver

1 hel kyckling
2 l vatten
3 tsk salt
1 gul lök
1 morot
8 vitpepparkorn
2 lagerblad

600 g majs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
5 dl kycklingbuljong från kycklingkoket
2 tsk äppelcidervinäger
2 dl lageröl, gärna ofiltrerad
1/2 chilifrukt
2 dl crème fraiche
salt och peppar
smör

1 kruka koriander

Portioner
4
Koka upp kycklingen i vatten och salt. Skumma vattnet noga. Tillsätt lök, morot, vitpeppar och lagerblad; sänk temperaturen på plattan och låt kycklingen sjuda i 2 timmar. Ta upp kycklingen och sila buljongen. Innan servering plockas kycklingen i bitar som läggs i soppan.

Häll majsen i ett durkslag. Rosta den sedan i ugnen på grill och 275°. Rör hela tiden så att den rostas jämnt. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken och den rostade majsen i en klick smör i cirka 5 minuter. Slå på kycklingbuljong, vinäger och öl; sjud soppan i 15 minuter. Hacka chilin och lägg i soppan. Mixa sedan soppan slät och passera genom en sil. Slå tillbaka soppan i kastrullen, tillsätt crème fraiche och koka upp.

Servering: Plocka kycklingen i mindre bitar och värm dem i soppan. Toppa med koriander.
Fotograf