Du behöver

4 kotletter
1 msk finhackad rosmarin
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk fransk senap
1 tsk rivet citronskal
2 msk olivolja
smör till stekning
3 dl grädde
2 kvistar rosmarin
2 tsk fransk senap
parmesanost
ev. ängssyra

Portioner
4
Tid
30 min

Blanda ihop rosmarin, vitlök, senap, citronskal och olivolja. Pensla kotletterna med blandningen och krydda med salt och peppar.
 Hetta upp en klick smör i en rymlig stekpanna och stek kotletterna gyllenbruna på bägge sidor, ca 2-3 minuter på var sida.


Häll grädden i pannan och lägg i rosmarinkvistarna och senapen. Låt koka till grädden börjar tjockna och smaka av såsen med salt och peppar. Ställ fram stekpannan på bordet och servera med lite finriven parmesanost på toppen. Garnera ev. med ängssyra och servera med nykokt färskpotatis.

Fotograf