Det blir förstås bara ännu godare om du hyvlar tryffel över soppan. Kom ihåg att skölja bönorna ordentligt så att de inte tar med sig smak från burken.
Du behöver
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 burkar stora vita bönor, sköljda och avrunna
2 dl vitt vin
8 dl grönsaksfond
2 dl vispgrädde
smör
salt och peppar
1 tsk tryffelolja
1/2 citron, saften
1/2 dl persilja, hackad
Servering
surdegsbröd
vitmögelost
Portioner
4
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i en klick smör. Slå på bönorna och vätskan, sjud i 10 minuter. Mixa soppan slät och passera genom en sil. Slå tillbaka soppan i kastrullen; smaka av med citronsaft, tryffelolja samt hackad persilja. Salta och peppra.
Servering: Servera soppan med surdegsbröd och en god lagrad vitmögelost.
Servering: Servera soppan med surdegsbröd och en god lagrad vitmögelost.
Fotograf