
Här sjöd vi majscrèmen på Harshults fårmjölk, men det funkar fint på vanlig mjölk också. Koka då med lite extra vinäger, så att syran verkligen finns med från början. detta behöver inte vara en egen rätt, utan funkar som ett komplement till en annan.
Du behöver
1 majskolv
100 g smör, mjukt
1/2 vitlöksklyfta, riven
salt och svartpeppar
Majscrème
1 1/2 dl majsmjöl
2 dl fårmjölk
3–4 dl lammfond
2 msk smör
vitvinsvinäger
salt och svartpeppar
Servering
50 g fårost
2 tsk röd chilifrukt, fint strimlad
3 msk fänkålsdill, plockad
Grilla majskolven hårt på grillen. Blanda smöret med vitlöken och pensla kolven med vitlökssmöret under tiden majsen grillas. Krydda med salt och svartpeppar. När majsen mjuknat något, låt den svalna och skär bort kornen från kolven.
Majscrème: Koka upp fårmjölken och vispa ner majsmjölet. Späd hela tiden med varm lammfond. Sjud till en lös crème. Klicka i smöret och rör om. Smaka av med vinäger, salt och svartpeppar. servering: Blanda fårosten med fänkålsdill och röd chili. Toppa majscrèmen med de sotade majskornen och fårosten blandad med fänkålsdill och chili.
Majscrème: Koka upp fårmjölken och vispa ner majsmjölet. Späd hela tiden med varm lammfond. Sjud till en lös crème. Klicka i smöret och rör om. Smaka av med vinäger, salt och svartpeppar. servering: Blanda fårosten med fänkålsdill och röd chili. Toppa majscrèmen med de sotade majskornen och fårosten blandad med fänkålsdill och chili.
Fotograf