Du behöver
ca 800 g spädgrisbringa
1/2 huvud savojkål
1 msk fläderbär
600 g rotselleri
1 msk smör
grönsaksbuljong
Portioner
4
Spädgris: Salta spädgrisbringan lätt och plasta in den. Låt den rimma i 1 dag. Koka i grönsaksbuljong tills den är så mör att den nästan trillar sönder. Stek den på svålsidan före servering så att den blir krispig.
Savojkål: Skölj och skär ner kålen. Pochera den försiktigt i grönsaksbuljongen. Tillsätt fläderbären. Salta och peppra.
Selleri: Skala och skär ner rotsellerin i mindre bitar. Koka sellerin i grönsaksbuljongen tills den är mosig. Mixa och smaka upp med svenskt smör eller flottet från bringan.
Servering: Arrangera spädgrisbringan med savojkålen och selleripurén.
Vinförslag
95314 Sallys Pinch Pinot Noir 2008, Central Otago, Nya Zeeland
Fotograf