Du behöver

Sparrisglass

2.5 dl standardmjölk
2.5 dl Grädde
125 g Socker
200 g sparris - skalad vit
4 st Äggulor

Jordgubb- och rabarbergelé

50 g Socker
4 dl vitt vin - sött
1.5 st Gelatinblad
0.5 st vaniljstång
3 st rabarber - spröda
1 l jordgubbar

Portioner
4

Sparrisglass: Skär sparrisen i tunna skivor, låt sjuda i mjölken cirka 10 minuter. Sila bort sparrisen. Vispa äggulorna och sockret, häll i det i den sjudande sparrisgrädmjölken. Låt sjuda under omrörning med en träslev till det binder, så att du kan” blåsa en ros på sleven”. Kyl ned glassmassan i isvatten, tillsätt vodkan. Rör det sen i glassmaskin.

Jordgubb- och rabarbergelé: Skala rabarbern och skär den i tärningar. Karamellisera socker lätt i en tjockbottnad gryta. Fyll på med vinet, dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Koka upp vinet med vanilj och rabarber, tillsätt det blötlagda gelatinet.

Kyl ned innan det börja stelna tillsätt de mogna jordgubbarna. Servera i en kall djupt tallrik med sparrisglass på toppen

Fotograf