
Du behöver
2 dl arborioris
2 schalottenlökar, finskurna
1 dl vitt vin
4 dl hönsfond
2 dl spritärtspuré eller mixade spritärtor
2 msk smör
finriven parmesan
8 pilgrimsmusslor
8 havskräftor
1 dl plockade spritärtor
1 dl olivolja
1 citron, skalet
2 msk citronsaft
1 schalottenlök, finskuren
2 msk krutonger
Börja med att plocka spritärtorna, både från balja och från skalet. Riv skalet av en citron och blanda med de plockade spritärtorna. Blanda i schalottenlöken och olivoljan, smaka av med salt och peppar. Vid servering, tillsätt citronsaft (inte förr, då blir bönorna grå). Fräs schalottenlökarna i rikligt med olivolja i en gryta. Tillsätt riset, salta och peppra. Tillsätt vitt vin och reducera torrt. Tillsätt hälften av hönsfonden.
Tillsätt därefter hönsfond allt eftersom risotton kokar, den ska kokas al dente och vara krämig och fin i konsistensen. Smaka av med salt, peppar, smör och parmesan. Hetta upp grillen och grilla pilgrimsmusslor och havskräftor hastigt, ett par minuter räcker. Salta och peppra. Servera risotton med de stekta skaldjuren, spritärtsvinägretten och krutonger.
Tillsätt därefter hönsfond allt eftersom risotton kokar, den ska kokas al dente och vara krämig och fin i konsistensen. Smaka av med salt, peppar, smör och parmesan. Hetta upp grillen och grilla pilgrimsmusslor och havskräftor hastigt, ett par minuter räcker. Salta och peppra. Servera risotton med de stekta skaldjuren, spritärtsvinägretten och krutonger.
Fotograf