
De små bläckfiskarna ligger i en härlig marinad, och tillsammans med tomaterna och vaniljsmakerna blir det en riktigt smakrik och lätt rätt.
Du behöver
300 g squid
1 vitlöksklyfta
1/2 lök
persilja
olivolja
1 msk vitt vin
Blomkålspuré
300 g blomkål
1/2 vaniljstång
4 dl mjölk
1 nypa salt
4 tomater
rosmarin
vitlök
olivolja
timjan
limehalvor
Portioner
4
Blomkålspuré: Koka blomkålen med vaniljstången samt mjölk och salt tills kålen är mjuk. Passera den slät.
Koka bläckfisken i 5 minuter. Låt marinera i olivolja, vitlök, lök och persilja. Stek sedan bläckfisken i panna tillsammans med vitlöken, löken och persiljan och lite av olivoljan tillsätt det vita vinet.
Tärna och kärna ur tomaterna. Blanda dem med lite rosmarin, vitlök och olivolja. Baka av på 250° i några minuter.
Servering: Fördela bläckfisken och tomaterna. Lägg på blomkålspurén. Garnera med limehalvor och timjan.
Koka bläckfisken i 5 minuter. Låt marinera i olivolja, vitlök, lök och persilja. Stek sedan bläckfisken i panna tillsammans med vitlöken, löken och persiljan och lite av olivoljan tillsätt det vita vinet.
Tärna och kärna ur tomaterna. Blanda dem med lite rosmarin, vitlök och olivolja. Baka av på 250° i några minuter.
Servering: Fördela bläckfisken och tomaterna. Lägg på blomkålspurén. Garnera med limehalvor och timjan.
Fotograf