Du behöver

ca 400 g kalvbräss
smör och olja till stekning
salt och peppar
5 kvistar timjan
4 vitlöksklyftor, krossade

Glaserade gulbetor
400 g gulbetor
salt och svartpeppar
3 msk olivolja
1 citron, rivet skal

Cidersås
5 dl kalvbuljong eller kycklingbuljong
1/2 äpple
2 schalottenlökar
2 dl äppelcider
3 dl grädde
salt

Garnityr
örter, blad och krutonger

Portioner
4

Glaserade gulbetor: Koka betorna mjuka i saltat vatten. Skala betorna. Skär dem i önskade bitar och marinera med olivolja, citron, salt och peppar.

Cidersås: Skala och skiva äpple och lök. Fräs detta i en kastrull och tillsätt cider. Låt cidern koka in och häll sedan på buljongen; reducera tills hälften återstår. Tillsätt grädden och koka tills såsen tjocknar. Sila. Smaka av med salt. Mixa gärna upp såsen till ett skum vid servering.

Fotograf
Så här gör du perfekt kalvbräss