
600 g sejrygg
1 l Vatten
1 dl Salt
rapsolja
Smör
Bakade tomater
2 tomater
salt och peppar
Socker
Smör
Stuvad spenat
300 g färsk spenat
3 dl Grädde
muskotnöt
3 msk gräslök - fint skuren
salt och peppar
Rimma sejen i 10-procentig saltlag (1 dl salt utrört i 1 l vatten) i 20 minuter. Skär fisken i portionsbitar. Stek först i rapsolja, tillsätt smör och stek tills fisken har en innertemperatur på 47°. Ös sejen undertill med smöret under tiden den steks.
Dela tomaterna. Krydda med salt, peppar och en nypa socker. Klicka smör på varje tomathalva. Baka i ugn på 100° i 1 1/2 timme.
Stuvad spenat: Koka ner grädden tills drygt hälften återstår. Blanchera spenaten genom att koka upp vatten och slå det över bladen; kyl ner direkt efter. Blanda ner spenaten i grädden. Smaka av med riven muskot, salt, peppar och gräslök.