
Nu längtar jag efter sommaren allra mest, och denna rätt med strömming och en lätt sallad med krasse ger mig sommarkänsla. Servera med rågbröd eller knäckebröd om du önskar.
Du behöver
600 g strömmingsfiléer
4–6 msk grovkorning senap, stark
1 dl persilja, hackad
salt och peppar
vetemjöl
ströbröd
2 ägg
smör
Kål-, äppel- och löksallad
ca 8 dl vitkål eller spetskål, finstrimlad
2 äpplen
6 salladslökar
smör
salt och peppar
ev. socker och vinäger
Servering
smörgåskrasse
gräddfil
ev. rågbröd
Portioner
4
Klipp bort fenorna på strömmingsfiléerna. Bred senap på köttsidorna, strö över persiljan, salta och peppra. Lägg ihop filéerna två och två. Dubbelpanera dem i vetemjöl, ägg och ströbröd. Stek i smör.
Kål-, äppel- och löksallad: Skiva äpplena och salladslökarna tunt. Smält smöret och sväng ihop kål, äpplen och lök; de ska bara precis tappa spänsten och falla ihop. Smaka upp med salt och peppar. Du kan också smaka upp med lite socker och vinäger om du vill.
Servering: Lägg upp de nystekta strömmingarna och salladen. Servera med gräddfil och eventuellt bröd till. Avsluta med att strö över smörgåskrasse.
Kål-, äppel- och löksallad: Skiva äpplena och salladslökarna tunt. Smält smöret och sväng ihop kål, äpplen och lök; de ska bara precis tappa spänsten och falla ihop. Smaka upp med salt och peppar. Du kan också smaka upp med lite socker och vinäger om du vill.
Servering: Lägg upp de nystekta strömmingarna och salladen. Servera med gräddfil och eventuellt bröd till. Avsluta med att strö över smörgåskrasse.
Fotograf