Du behöver

400 g stor pasta
4 st rödbetor
200 g blandad svamp
3 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
rivet skal av 1/2 citron
1 dl hackade blandade örter ex. persilja, rosmarin och basilika.
1 tsk chiliflakes
salt och peppar
parmesanost

Portioner
4
Tid
40 min
Koka pastan al-dente i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och spola lite kallt vatten över.
 Koka rödbetorna nästan färdiga, med en liten kärna alltså, i lättsaltat vatten.

Skala och skär i mindre bitar.
 Ansa och tvätta svampen och skär de större i mindre bitar.


Hetta sedan upp olivoljan i en rymlig stekpanna och fräs svampen i ca 2-3 minuter under omrörning.
Blanda ner pastan, vitlöken och rödbetorna och låt allt bli varmt under omrörnng. 
Blanda ner citronskalet, örterna och chiliflakes. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med lite parmesan på toppen och en brödbit kanske.
Fotograf