Du behöver
2 stora torskhuvuden
Syltad blomkål
1 litet blomkålshuvud
1 msk ättiksprit, 12%
2 msk socker
4 msk vatten
4 rödbetor
4 skivor späck
Portioner
4
Syltad blomkål: Plocka ner blomkålen i små buketter, spara stjälkarna. Koka upp 1-2-3-lagen (ättika, socker och vatten) och sylta in buketterna i lagen. Sylta även in stjälkarna.
Torsk: Skölj huvudena i kallt vatten och lägg dem sedan i lättsaltat vatten i 1 timme. Lyft upp och baka i ugn på 90° i 30 minuter. Dra försiktigt av skinnet och frigör allt kött. Lägg i röklåda i 30 sekunder. Servera torskköttet ljummet.
Rödbetor: Koka betorna i lättsaltat vatten. Skala och servera direkt.
Servering: Lägg upp det rökta torskköttet med syltad blomkål, rödbetor och späcket.
Torsk: Skölj huvudena i kallt vatten och lägg dem sedan i lättsaltat vatten i 1 timme. Lyft upp och baka i ugn på 90° i 30 minuter. Dra försiktigt av skinnet och frigör allt kött. Lägg i röklåda i 30 sekunder. Servera torskköttet ljummet.
Rödbetor: Koka betorna i lättsaltat vatten. Skala och servera direkt.
Servering: Lägg upp det rökta torskköttet med syltad blomkål, rödbetor och späcket.
Vinförslag
6381 Gnarly Head Viognier 2009, Kalifornien, USA
Fotograf