En lätt och lite matigare variant på räkcocktail, här med torsk. Gurkan är skuren på en mandolin, men du kan använda osthyvel eller bara skära gurkan i tärningar om du vill.
Du behöver

400 g torskfilé
200 g räkor, skalade
2 avokador
1 citron
1 gurka
2 dl isbergssallad, finskuren
olivolja
salt och peppar
gräslök, finskuren

Portioner
4
Salta torsken och låt den rimma 1/2 timme. Torka av torsken och rulla in den i plastfolie; snurra åt ändarna hårt så att du får en fast korv av torsken. Baka den i ugnen på 60° till en innertemperatur på 45°. Låt den svalna.

Mosa avokado och smaka upp med citronsaft, salt och peppar. Skär gurkan tunt på mandolin.

Servering: Bred med en smörkniv ut avokadocrèmen på tallriken. Lägg dit gurka, bitar av torsken och isbergssallad. Toppa med räkor, olivolja och finskuren gräslök.
Fotograf
Gott till!