
En lätt och lite matigare variant på räkcocktail, här med torsk. Gurkan är skuren på en mandolin, men du kan använda osthyvel eller bara skära gurkan i tärningar om du vill.
Du behöver
400 g torskfilé
200 g räkor, skalade
2 avokador
1 citron
1 gurka
2 dl isbergssallad, finskuren
olivolja
salt och peppar
gräslök, finskuren
Portioner
4
Salta torsken och låt den rimma 1/2 timme. Torka av torsken och rulla in den i plastfolie; snurra åt ändarna hårt så att du får en fast korv av torsken. Baka den i ugnen på 60° till en innertemperatur på 45°. Låt den svalna.
Mosa avokado och smaka upp med citronsaft, salt och peppar. Skär gurkan tunt på mandolin.
Servering: Bred med en smörkniv ut avokadocrèmen på tallriken. Lägg dit gurka, bitar av torsken och isbergssallad. Toppa med räkor, olivolja och finskuren gräslök.
Mosa avokado och smaka upp med citronsaft, salt och peppar. Skär gurkan tunt på mandolin.
Servering: Bred med en smörkniv ut avokadocrèmen på tallriken. Lägg dit gurka, bitar av torsken och isbergssallad. Toppa med räkor, olivolja och finskuren gräslök.
Fotograf
Gott till!