Du behöver

2½ dl vetemjöl
1 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
4 äpplen
2 msk socker
1 msk kanel
3 msk smör
½ dl mandelflagor

Servering
vispgrädde

Portioner
4
Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa ner hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Tillsätt resterande mjölk och knäck ner äggen i smeten. Kärna ur och klyfta äpplena under tiden som smeten sväller. Blanda dem med sockret och kanelen.
Stek äpplena i en stekpanna med 1 msk smör tills de mjuknat något. Smält resterande smör och blanda ner i smeten. Häll smeten i en långpanna och fördela över äpplena och strö över mandelflagorna. Grädda i mitten av ugnen i 20–25 minuter.
Servera pannkakan med vispad grädde.
Fotograf
Gott till!