
Testa gärna att servera soppan med frysta lingon för att få lite syra som brytning mot den feta och salta osten.
Du behöver
2 palsternackor
1/2 rotselleri
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
8 dl vatten
2 msk grönsaksfond
2 dl grädde
2 dl vitt vin
2 dl Västerbottensost, riven
3 dl mjölk
1 msk dijonsenap
muskotnöt
salt och peppar
1 pkt fryst renskav
4 champinjoner
smör
Portioner
4
Skala och hacka grönsaker och lök. Lägg det i en kastrull och slå på fond, vatten, grädde och vitt vin. Sjud tills grönsakerna är mjuka, cirka 20 minuter. Mixa soppan slät och passera genom en sil. Späd soppan med mjölk; mixa i ost och senap. Smaka av med muskot, salt och peppar.
Servering: Bryn renskaven i en klick smör tills den fått fin yta. Skiva champinjonerna tunt. Toppa soppan med skavet och champinjonerna.
Servering: Bryn renskaven i en klick smör tills den fått fin yta. Skiva champinjonerna tunt. Toppa soppan med skavet och champinjonerna.
Fotograf