En klassisk wienerschnitzel serverad med potatis och sockerärtor. Potatis och ärtor svängs runt i gräslök för att ge lite piggare smaker till rätten. Trots att det är en ganska tung rätt går den snabbt att tillaga. Citronen bidrar med fräschör.
Du behöver
ca 500 g kalvinnanlår
ströbröd
2 ägg
vetemjöl
salt och peppar
smör
2 msk kapris
ca 12 ansjovisfiléer
1 citron
ca 500 g potatis
ca 150 g sockerärtor
3–4 msk gräslök
1 msk smör
salt och peppar
Portioner
4
Dubbelpanera kalvinnanlåret, det vill säga vänd köttet först i mjölet, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbrödet. Salta och peppra. Smält smöret och stek schnitzlarna i cirka 5 minuter. Lägg upp på tallrik och dekorera med ansjovis, kapris och citronklyftor.
Koka potatisen. Hacka gräslöken. Dela sockerärtorna och blanda med den varma potatisen, en liten klick smör och gräslök. Salta och peppra. Servera tillsammans med wienerschnitzeln.
Koka potatisen. Hacka gräslöken. Dela sockerärtorna och blanda med den varma potatisen, en liten klick smör och gräslök. Salta och peppra. Servera tillsammans med wienerschnitzeln.
Vinförslag
Ölförslag: 11823 Oppigårds Fatboy Brown, Dalarna, Sverige 18:80
Fotograf