Den som har zucchini hemma i trädgården brukar kunna ta ut rejäla skördar. Här har du ett perfekt sätt att ta tillvara grönsaken, utmärkt för en lättare lördagslunch.
Du behöver

2 medelstora zucchinier
5 stora eller 10 små salladslökar
2 dl vetemjöl
4 ägg
salt och peppar
smör

Servering
1 stor rödlök
300 g fetaost
yoghurt
mynta

Portioner
4 (ca 12 plättar)
Riv zucchinin grovt. Strimla salladslökarna tunt. Blanda zucchini med salladslök, vetemjöl och ägg; salta ganska rikligt och peppra. Smält smör i en panna och klicka ut smeten till plättar. Stek plättarna på medelvärme; lägg dem sedan på ugnsgaller och håll dem varma i ugnen tills du stekt färdigt alla plättar. Hacka under tiden rödlök och strimla mynta. Smula över fetaosten, klicka ut yoghurt, avsluta med rödlök och mynta. Servera med plättarna.
Vinförslag
22138 Les Fumées Blanches Rosé 2013, Frankrike 79:–
Fotograf