Recept

Vi samlar recept från tidningsutgåvan Mat & Vänner. För att få de senaste recepten rekommenderar vi en prenumeration, just nu till kampanjpris.

Många av våra recept vänder sig till personer med en viss förkunskap inom matlagning. Har du inte lagat tidigare vill vi ändå inte avskräcka dig utan hänvisar istället till vår ordbok när du stöter på ett begrepp som du inte vet.

Avancerad sökning


buffe_006

Vinbakad rabarber med vit chokladkräm och rostad havre

Utmärkt dessert som går att förbereda ett par dagar i förväg. Vänta bara till precis innan servering med att lägga på havren, limen och den skurna rabarbern. Havren kan du byta ut genom att istället krossa någon av dina favoritsmåkakor över.
holy_greens_001

Asian shrimp med vietnamesisk dressing

En av våra populäraste sallader, där mycket beror på dressingen. Det tog dock ett tag innan vi hittade rätt. Till en början tyckte våra kunder att den var för het, sedan för mild, men nu har vi lyckats hitta rätt balans mellan chili, mynta, koriander, ingefära och sesamolja.
holy_greens_009

Minty Mango

Om det är butiksköpt mynta är stjälkarna mjuka och går fint att köra i mixer. Om det är en mynta från trädgården, plocka gärna av bladen och använd bara dem.
holy_greens_007

Green Suzy

Om du inte är så förtjust i selleri, börja med en halv stjälk. Samma sak med spirulina: är du inte van vid smaken kan du börja med 1/2 tsk.
holy_greens_008

Pink Sunrise

Kålsmaken kan lätt ta över så börja med lite för att sedan öka – om du vill det.
gro_019

Körsbär, ostkaka och kamomill

En klassisk ostkaka som serveras med svarta körsbär, kamomillgrädde, mannagrynsflarn och kamomillknoppar samt toppas med harsyra.
gro_020

Svartkål, gula ärtor och lammbringa

Äntligen en rätt där gula ärtor används till annat än soppa. Ärtorna och svartkålen serveras krämiga med en gräddsky. Smakrik lammbringa läggs på toppen.
gro_018

Blomkål, purpurkål och hasselnöt

Blomkålen serveras på tre olika vis: puré, smulor och blast. Den lika vackra som goda purpurkålen blancheras lätt. Detta toppas med rostade hasselnötter, en rapsoljedressing och lite kirskål.
frangrunden_musslor_040

Spagetti vongole

En riktigt klassisk italienare, som verkligen visar att enkelt kan vara godast. Musslorna, vitlöken, vinet och olivoljan ger karaktären.
  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!