Apelsinmarinerad-anka

Apelsinmarinerad anka med fikon- och tomatchutney

Ingredienser
4 ankbröst
1 sats apelsin- och svartpepparmarinad

Fikon- och tomatchutney
1/2 kg tomat, i grova bitar
6 färska fikon, i klyftor
1 chilifrukt
2 msk ingefära, riven
1 tsk fänkålsfrön
4 msk råsocker
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, hackad
salt och svartpeppar

Sötpotatisklyftor
4 sötpotatisar, i klyftor
1 msk olivolja
Portioner: 4

Skär ett rutmönster i skinnet på ankbrösten. Lägg sedan ankbrösten i marinaden.

Fikon- och tomatchutney:
Sjud sakta alla ingredienser utom fikonen tills nästan all vätska har försvunnit från tomaterna. Tillsätt fikonen och sjud ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

Grilla eller baka sötpotatisklyftorna i ugnen, salta och peppra. Grilla ankbrösten på ganska hög temperatur så att skinnet blir krispigt. Låt ankbrösten vila innan de skärs upp.

Fotograf: David Back