fagel007

Tryffelbakat kycklingbröst med bondbönor och morot

Här har det inte sparats på tryffeln! Tillsammans med den mustiga rödvinssåsen samt de mjälla morötterna och bondbönorna blir detta en härlig vårrätt.

Ingredienser

600 g kycklingbröst, utan skinn
tryffel, skivad; gärna gotländsk
1/2 msk socker
2 schalottenlökar, finskurna
4 dl kalvfond
2 dl rött vin
salt och peppar
tryffelolja
smör

Servering
16 späda morötter, blancherade
2 dl bondbönor
2 schalottenlökar, skurna
smör
salt och peppar

Portioner: 4

Salta och peppra brösten. Lägg på den skivade tryffeln. Fixera brösten genom att vira in dem i plastfilm och baka i ugn på 95° till 64° i innertemperatur. Låt vila 10 minuter. Karamellisera sockret i en kastrull; tillsätt löken, vinet och fonden. Koka ihop till 2 dl. Sila. Smaka av med salt, peppar, tryffelolja och en klick smör.

Servering: Värm morot, bönor och lök i smör och lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Arrangera med det tryffelbakade kycklingbröstet och såsen.

Sofiero Slottsrestaurang
Fotograf: David Back