Blanda socker och salt, gnid in anklåren med blandningen och ställ kallt 12 timmar. Skölj av låren i kallt vatten och lägg dem i en liten gryta, tillsätt ankfett så att det täcker. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar och lägg dem i grytan tillsammans med löken och kryddorna. Sjud på svag värme cirka 1 1/2 timme, eller tills köttet släpper från benet.
Låt låren svalna i fettet. Plocka av köttet från låren, kasta bort skinn och senor. Mosa köttet med en gaffel tillsammans med moroten och palsternackan, smaka av med salt och peppar och lite av ankfettet. Klä en form med plastfilm och varva savojkål med ankconfit. Ställ kallt under lätt press i 2 timmar. Stjälp upp och skär i portioner. Värm i ugn på 150° i cirka 10 minuter.
Servering: Koka pärllöken mjuk i smör och vatten. Grilla eller stek vårlöken. Skiva schalottenlöken tunt på längden, vänd den i potatismjöl och fritera gyllene i olja. Koka upp ankfonden och vispa i 2 msk ankfett, smaka av med salt och peppar.