Ankwrap

Ankwrap

Ingredienser
4 ankbröst
4 tortillabröd

Sallad
1 röd paprika, strimlad
3 salladslökar, grovt hackade
100 g böngroddar
1 huvud bok choi, i grova bitar
1 knippe koriander, färsk

Marinad
3 msk rapsolja
2 msk vatten
2 msk ingefära, riven
2 msk soja
1 msk socker
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd chilifrukt, finhackad

Limeyoghurt
2 dl matlagningsyoghurt
1 lime, skal och juice
1 msk flytande honung
salt
vitpeppar

Skär ett rutmönster i ankskinnet; grilla salta och peppra. Låt ankbrösten vila innan de skärs upp.
Sallad: Blanda ihop marinaden. Vänd ner de övriga ingredienserna, låt salladen stå och dra i 15 minuter.
Lägg salladen på ett tortillabröd, lägg över ankan och ringla sist över limeyoghurten. Vik ihop tortillan.

Limeyogurt:
Tvätta och riv limeskalet, pressa sedan ur juicen. Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och vitpeppar.

Fotograf: David Back