Dag 1: Blanda alla ingredienser utom smöret till briochen. Kör i degblandare/vispmaskin med krok långsamt i 2 minuter och sedan snabbt i 10 minuter. Kör i ytterligare 10 minuter och klicka under tiden i det rumstempererade smöret. Lägg den smidiga degen i en bunke och plasta. Ställ i kyl över natten.
Dag 2: Dela degen i 3 delar. Runddriv och slå upp som en limpa. Lägg degen i smorda formar och jäs i avstängd ugn med en gryta kokande vatten i cirka 2 timmar. Ta ut formarna ur ugnen. Sätt ugnen på 200°. Pensla bröden med ägg och snitta 2 längsgående snitt i varje. Grädda i mitten av ugnen i cirka 35 minuter.
Tillbehör: Bind upp oxfilén med bindgarn, bryn den runt om, salta och peppra. Stek färdig i ugnen på 120° till en innertemperatur på 51°. Vira in köttet i smörpapper och låt vila innan det skärs upp. Stek shiitakesvampen i smör. Skär brieosten i skivor.
Tryffelmajonnäs: Blanda äggulor, vinäger och senap. Tillsätt under ständig vispning oljan i en smal stråle till en majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt tryffel efter plånbok, eller använd tryffeljuice.
Servering: Skär briochen i skivor och rosta dem om så önskas. Fördela krispsalladen på brödet. Skär oxfilén i skivor och fördela den, liksom brieosten och shiitakesvamparna. Toppa med tryffelmajonnäsen eller servera den bredvid.