Hamburgerbröd: Värm mjölken till cirka 37°. Lös upp jästen i mjölken. Arbeta ner mjöl, salt, socker, honung och rapsolja. Knåda degen på medelhastighet i 10–12 minuter; degen ska släppa från bunken, vara elastisk och lättbearbetad. Låt jäsa under lock i 30–60 minuter; degen ska dubbla sin storlek. Knåda degen lätt för hand på mjölat bakbord och dela den sedan i bullar som väger cirka 70 g/styck. Platta till bullarna med handen och låt jäsa under duk i 60–80 minuter, tills de dubblat sin storlek. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i 225° varm ugn i 6–8 minuter.
Majonnäs: Använd helst en stavmixer för att få en fast majonnäs. Blanda äggulor, senap och vinäger. Mixa ner rapsoljan. Smaka upp med salt och peppar.
Tomatsalsa: Skär tomaterna i små tärningar. Skär salladslöken fint. Blanda tomat och lök med vinäger, olja, salt och peppar.
Fiskburgare: Låt ströbrödet dra i grädden. Riv potatisarna. Blanda fiskfärsen med ströbrödet och potatisen. Smaka upp med salt och peppar. Forma till burgare och stek i panna.
Serverig: Servera burgarna med bröden, majon, salsan och övriga tillbehör.