kavring_solrosfron_16

Kavring

Ingredienser
Dag 1
4 dl ljummet vatten
25 g Jäst(½ paket)
3.5 dl Rågmjöl
2 dl solrosfrön
1 msk Salt

Dag 2
2 dl ljummet vatten
50 g Jäst
1.5 dl mörk sirap
4.5 dl Rågmjöl
4.5 dl Vetemjöl
Portioner: 2

Dag 1:
Blanda alla ingredienserna i en bunke och täck med plast och låt stå i rumstemperatur till nästa dag.

Dag 2:
Rör ut jästen i det ljumna vattnet.

Häll över blandningen från dag 1.

Lägg i övriga ingredienser och blanda med assistent i ca 8 min eller för hand i ca 10-12 min.

Jäs i 20 min.

Smörj 2 avlånga sockerkaksformar och fördela degen.

Jäs i ytterligare 30 min.
Förbered under tiden ugnen genom att sätta den på 200 grader.

Grädda i mitten av ugnen i 30-40 min.

Ta ur bröden ur formarna och låt svalna på galler.

Fotograf: David Back