Paté med grönpeppar och cumberland

Ingredienser

Paté
(1 form på 1,5 liter)
600 g blandfärs
200 g kycklinglever
1/2 msk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk rosmarin
1 tsk timjan
1 msk grönpeppar
1 1/2 dl vispgrädde
2 ägg
smör

Cumberlandsås
(ca 2 dl sås)
1 apelsin, saften och skalet
1 citron, skalet
1 1/2 dl svart vinbärsgelé
1 msk senap, osötad
1 tsk ingefära, riven
1/2 dl portvin

paté: Blanda färsen med kryddorna. Mixa kycklinglevern och tillsätt grädden, lite i taget. Blanda ner leverblandningen i köttfärsen och tillsätt äggen, ett i taget. Gör ett stekprov för att smaka av om mer salt och peppar behövs. Smörj en 1,5 liter avlång form med smör och fyll den med färsen. Grädda i vattenbad vid 175° i cirka 1 1/2 timme. Lägg över ett bakplåtspapper för att skydda så att inte skorpan blir för hård under tiden patén gräddas. Servera tillsammans med cumberlandsås.
cumberlandsås: Tvätta apelsinen och citronen och riv skalet. Smält gelén och rör ut den med saften från apelsinen och portvinet. Tillsätt sedan de övriga ingredienserna och låt stå 2 timmar före servering.