Påläggen är både smakrika och mustiga. Kummin ger en extra nyans till surkålen och passar utmärkt till äpplet. Självklart kan man ta bort sidfläsket eller roquefortosten, men det är fantastiskt gott ihop!
Du behöver

550 g vatten
600 g vetemjöl special
200 g rågmjöl
8 g jäst
16 g honung
120 g vetesurdeg
120 g rågsurdeg
24 g havssalt

Tillbehör
300 g surkål
2 röda äpplen
1/2 knippe bladpersilja
1 tsk kummin, hel
salt och peppar
300 g rökt sidfläsk, stekt
300 g roquefortost

Portioner
8 bröd
Blanda allt utom saltet i en degblandare och kör degen långsamt i 2 minuter. Kör sedan degen snabbt i cirka 8 minuter. Tillsätt havssaltet och kör snabbt i ytterligare cirka 8 minuter. Låt degen vila i cirka 2 timmar. Dela degen i 8 bitar, forma till baguetter och lägg dem på en mjölad handduk. Gör ett vik i duken mellan varje baguette så att de inte jäser ihop. Låt baguetterna jäsa i cirka 1 timme. Lyft sedan över baguetterna på en plåt med hjälp av en lång linjal eller dylikt. Snitta några sneda snitt i bröden och baka av dem på 250° i cirka 15 minuter.

Tillbehör: Tärna äpplena och skär persiljan; blanda med surkålen och kummin. Smaka av med salt och peppar. Skär det rökta sidfläsket i skivor och stek det. Skär roquefortosten i skivor.

Servering: Skär ett snitt nästan helt igenom baguetterna. Lägg i salladen på surkål och äpplen, det steka sidfläsket och roquefortosten.
Fotograf