
Jag använde faktiskt steken till denna råbiff. Det går bra om man bara är noga med att putsa bort senor. Självklart går det utmärkt att istället använda filén. Hjort skulle också passa bra till tartaren.
Du behöver
400 g rådjursstek eller filé, putsad
salt och peppar
Rostade rödbetor
8 små rödbetor
2 msk rapsolja
salt och peppar
Majonnäs
2 äggulor
1 msk senap
1 msk vitvinsvinäger
2 dl rapsolja
salt och peppar
Servering
1 silverlök
4 msk kapris
4 äggulor
Portioner
4
Rostade rödbetor: Skala och klyfta rödbetorna. Vänd runt betorna i rapsolja, salt och peppar. Rosta dem i ugnen på 200° i cirka 20 minuter; de ska vara mjuka hela vägen igenom.
Tartar: Ta bort alla senor från köttet och skär det sedan i små tärningar. Blanda med salt och peppar.
Majonnäs: Lägg äggulorna i en bunke; slå på vinäger, senap och 1 tsk salt. Vispa till ett skum. Ringla i oljan under vispning. Smaka av med salt och peppar.
Servering: Finhacka silverlöken. Separera gulorna från vitan. Fördela kött, majonnäs, rödbetor och silverlök på tallrikarna. Strö över kapris, lägg på äggula och avsluta med salt och peppar.
Tartar: Ta bort alla senor från köttet och skär det sedan i små tärningar. Blanda med salt och peppar.
Majonnäs: Lägg äggulorna i en bunke; slå på vinäger, senap och 1 tsk salt. Vispa till ett skum. Ringla i oljan under vispning. Smaka av med salt och peppar.
Servering: Finhacka silverlöken. Separera gulorna från vitan. Fördela kött, majonnäs, rödbetor och silverlök på tallrikarna. Strö över kapris, lägg på äggula och avsluta med salt och peppar.
Fotograf