Du behöver

4 st vårkycklingbröst

palsternackscréme

3 st palsternackor
3 dl Vispgrädde
citronsaft
salt och peppar

nässlor

5 dl rensade nässlor
3 dl grönsaksfond
2 st schalottenlökar - finskurna
1 msk Smör

servering

8 st gröna sparrisar
4 skivor anklevere á 80 g
Smör

Portioner
4

Stek kycklingbrösten gyllene i smör. Stek färdigt ugn på 120° till 64° i innertemperatur.

Palsternackscrème: Skär palsternackan i små bitar. Koka bitarna mjuka i grädden. Mixa till en slät crème och smaka av med salt, peppar och citronsaft.

Nässlor: Koka upp grönsaksfonden tillsammans med löken. Tillsätt nässlorna och koka i 2–3 minuter. Mixa slätt i cirka 4 minuter. Sila. Smaka av med salt, peppar och smör.

Servering: Skär av knopparna på sparrisen och dela dem. Hyvla stjälkarna tunt. Sjud dem i smör och lite vatten någon minut, smaka av med salt och peppar. Halstra anklevern någon minut i het, torr panna; vänd och ös med fettet som levern släpper, smaka av med salt och peppar. Lägg anklevern på vårkycklingen och arrangera med palsternackscrèmen, nässlor och sparris.

Vinförslag
Vinförslag: 5358 Willi Schaefer Riesling QbA 2008, Mosel, Tyskland
Fotograf