Citronsorbet
1000 g Vatten
500 g Socker
300 g citronsaft
4 citroner - zesten
2 Gelatinblad
Citroncrème
100 g Grädde
100 g Socker
100 g äggula
1 citron - skalet
75 g brynt smör
150 g avkokat citronskal mixat till puré
200 g grädde - lätt vispad
Citronsorbet: Koka upp socker och vatten. Blötlägg gelatinet i kallt vatten, krama ur och smält det i sockerlagen. Kyl ner. Rör i citronsaft och rivet skal, låt stå och dra över natten. Sila. Frys i maskin.
Citroncrème: Skala av citronskalet med en potatisskalare. Koka citronskalen 5 gånger i nytt vatten varje gång. Mixa sedan skalen till en slät puré. Rör ihop grädde, socker och gula i en kastrull på medelvärme och rör tills det tjocknar. Rör i det brynta smöret och kyl ner crèmen. Vänd ner citronpurén från skalen tillsammans med lättvispad grädde.