Fantastiskt gott! Detta är en perfekt uppfriskare som det inte behövs något vin till. Citronsorbetreceptet är ett gammalt recept som jag har sparat i flera år i en väska. Efter en resa till Italien där vi njöt en liknande sorbet, letade jag upp den gamla lappen bland alla andra som låg huller om buller i väskan.
Du behöver

Citronsorbet

1000 g Vatten
500 g Socker
300 g citronsaft
4 citroner - zesten
2 Gelatinblad

Citroncrème

100 g Grädde
100 g Socker
100 g äggula
1 citron - skalet
75 g brynt smör
150 g avkokat citronskal mixat till puré
200 g grädde - lätt vispad

Portioner
10

Citronsorbet: Koka upp socker och vatten. Blötlägg gelatinet i kallt vatten, krama ur och smält det i sockerlagen. Kyl ner. Rör i citronsaft och rivet skal, låt stå och dra över natten. Sila. Frys i maskin.

Citroncrème: Skala av citronskalet med en potatisskalare. Koka citronskalen 5 gånger i nytt vatten varje gång. Mixa sedan skalen till en slät puré. Rör ihop grädde, socker och gula i en kastrull på medelvärme och rör tills det tjocknar. Rör i det brynta smöret och kyl ner crèmen. Vänd ner citronpurén från skalen tillsammans med lättvispad grädde.

Fotograf