Du behöver

2 askar hallon (ca 500 g)
400 g mascarponeost
1 msk florsocker
1 citron
1 kruka citronmeliss
8 skivor sandkaka, 1 cm tjocka skivor

Sandkaka

200 g smör
200 g socker
200 g ägg
200 g mjöl
1 tsk bakpulver
1 citron, zest
1/2 vaniljstång

Honungssorbet

100 g honung (5 msk)
200 g citronsaft (2 dl)
100 g socker (1 dl)
200 g vatten (2 dl)
200 g mjölk (2 dl)

Portioner
4

Honungssorbet: Koka upp honung, citronsaft, socker och vatten. Kyl och tillsätt kall mjölk. Frys i glassmaskin eller i Pacojet om det finns. Servera tempererad.

Sandkaka: Vispa ägg, citronzest och socker poröst. Smält smör med urskrapad vaniljstång.
Tillsätt växelvis mjöl blandat med bakpulver samt smält smör till äggsmeten. Bröa en form, häll smeten i den och baka på 160° i 1 timme.

Servering: Vispa mascarpone med florsocker. Stryk 4 skivor sandkaka med mascarpone och täck med hallon. Täck sedan med rikligt med citronmeliss. Lägg ytterligare en skiva på och pressa ihop försiktigt. Kläm i grillhalster eller grilla direkt över glöd till fin och krispig yta. Dela och servera med honungssorbet.

Fotograf