Du behöver
Majrova och sardell
blast från majrova (cime di rapa)
2 dl olivolja
ca 50 g sardeller
chili
vitlök
Rosésallad och taleggio
rosésallad
ostronskivling
olivolja
salt
nymalen svartpeppar
taleggio
Tomater
tomater i olika färger
vitlök
basilika
olivolja
salt
socker
nymalen svartpeppar
Borlottibönor och lardo
färska borlottibönor
1 knippe timjan
2 lagerblad
1 vitlöksklyfta till bönkoket
1/2 dl olivolja, till bönkoket
salt
1 vitlöksklyfta, pressad
2 msk olivolja
bladpersilja, hackad
färsk rosmarin, hackad
lardo, i tunna skivor
torkad rödlök
Majrova och sardell: Skär blasten i 3 cm stora bitar och koka i olivolja på låg värme i cirka 20 minuter. Tillsätt chili och vitlök efter smak; det ska hetta till lite. Tillsätt sardellerna och låt smälta ner i såsen; mängden sardeller beror på hur salt du vill ha det. Lägg upp på brödet och garnera med en sardellfilé.
Rosésallad och taleggio: Fräs ostronskivlingen utan fett till att börja med; tillsätt olivolja när svampen blivit brynt. Tillsätt strimlad rosésallad och fräs lite till. Salta och peppra efter smak. Lägg upp på brödet och täck med taleggio. Gratinera 5 minuter i 200° varm ugn.
Tomater: Skiva eller hacka tomater och blanda med hackad basilika, salt, peppar, en liten nypa socker samt vitlök efter önskvärd styrka. Lägg upp tomaterna på bröd och servera omgående, då denna blandning är blötare och brödet därför snabbt blir blött.
Borlottibönor och lardo: Koka borlottibönor med salt, vitlök, timjan, lagerblad och olivolja. Blanda ihop bönor, pressad vitlök, bladpersilja, rosmarin, olivolja och salt. Lägg bönorna varma på brödet och lägg lardoskivor över så att de smälter lätt. Dra lite nymalen svartpeppar över samt rostad rödlök.
Rosésallad och taleggio: Fräs ostronskivlingen utan fett till att börja med; tillsätt olivolja när svampen blivit brynt. Tillsätt strimlad rosésallad och fräs lite till. Salta och peppra efter smak. Lägg upp på brödet och täck med taleggio. Gratinera 5 minuter i 200° varm ugn.
Tomater: Skiva eller hacka tomater och blanda med hackad basilika, salt, peppar, en liten nypa socker samt vitlök efter önskvärd styrka. Lägg upp tomaterna på bröd och servera omgående, då denna blandning är blötare och brödet därför snabbt blir blött.
Borlottibönor och lardo: Koka borlottibönor med salt, vitlök, timjan, lagerblad och olivolja. Blanda ihop bönor, pressad vitlök, bladpersilja, rosmarin, olivolja och salt. Lägg bönorna varma på brödet och lägg lardoskivor över så att de smälter lätt. Dra lite nymalen svartpeppar över samt rostad rödlök.
Fotograf