Vem gillar inte chokladpudding – framförallt om den är gjord på riktig choklad, som denna. Hallon och choklad är en suverän kombination. Därför trotsar vi säsongerna och låter hallonen vara med, både hela och som sås.
Du behöver
2 dl grädde
3 dl mjölk
1/2 dl maizena
3/4 dl rårörsocker
2 msk kakao
1 vaniljstång
100 g choklad, hackad
Hallonsås
3 dl hallon
Servering
ca 2 dl hallon
citronmeliss
1-2 dl vispgrädde
Portioner
6
Dela vaniljstången och koka upp med nästan all mjölk samt grädden. Rör ut resten av mjölken med maizena, socker och kakao. Tillsätt maizena- och kakaoblandningen i kastrullen med vaniljmjölken och sjud tills det börja tjockna. Rör ner chokladen. Sila. Slå allt i ett uppläggningsfat eller fördela i portionsglas. Ställ kallt med plastfolie över.
Hallonsås: Sjud upp hallonen och fortsätt sedan sjuda på svag värme tills det mesta av vätskan försvunnit. Mixa såsen slät.
Servering: Vispa grädden. Dela hälften av hallonen. Lägg upp chokladpuddingen på tallrik med grädde, hallonsås, hallon och citronmeliss. Eller dekorera puddingen direkt i portionsglasen.
Hallonsås: Sjud upp hallonen och fortsätt sedan sjuda på svag värme tills det mesta av vätskan försvunnit. Mixa såsen slät.
Servering: Vispa grädden. Dela hälften av hallonen. Lägg upp chokladpuddingen på tallrik med grädde, hallonsås, hallon och citronmeliss. Eller dekorera puddingen direkt i portionsglasen.
Fotograf