Du behöver

600 g gösfilé
smör
salt och vitpeppar

Ugnsbakade potatisar
400 g potatis
150 g röd steklök
300 g rimmat sidfläsk
3 äpplen
salt och svartpeppar

Rödvinssås
2 msk råsocker
1 morot
1/2 gul lök
5 dl rödvin
2 msk kalvfond
salt och vitpeppar

Portioner
4

Ugnsbakade potatisar: Tvätta potatisarna noggrant och dela dem i mindre bitar. Skala steklökarna. Skär sidfläsket i grova strimlor. Lägg allt i en ugnsfast form och stek i ugnen vid 200° i cirka 30 minuter. Skala och skär äpplena i klyftor och låt steka med de sista 15 minuterna. Smaka av med salt och svartpeppar.

Rödvinssås: Skala och finhacka morot och gul lök. Karamellisera råsockret i en kastrull. Slå på rödvin och kalvfond. Tillsätt lök och morot. Låt koka ihop tills 2 dl återstår. Smaka av med salt och vitpeppar.

Smält smöret i en stekpanna. Skär gösfiléerna i mindre portionsbitar och stek 3 minuter på varje sida. Servera gösen med potatisarna och ringla över rödvinssås. Garnera med körvel.

Fotograf