Istället för en vinägrett över salladen är salladsbladen vända i en pepparrots- och citronsmakande blandning av grädde och crème fraiche.
Du behöver
600 g kalventrecote
rapsolja
salt och peppar
Krämig sallad
1 l blandad sallad; isberg, röd roman, baby gem, roman och ärtskott
1 näve körvel
1 dl grädde
3 msk crème fraiche
1 citron, skalet
pepparrot
salt och peppar
Servering
klyftad citron
Portioner
4
Ringla rapsolja över entrecoterna, salta och peppra. Grilla köttet i panna eller på grillen.
Krämig sallad: Koka ihop grädde och crème fraiche tills 1 dl återstår. Smaka av med citronskal, pepparrot, salt och peppar. Låt blandningen bli ljummen. Riv salladen grovt och blanda den med ärtskott och körvel. Blanda salladen med grädden precis före servering.
Servering: Servera de nygrillade entrecoterna med den krämiga salladen och klyftad citron.
Krämig sallad: Koka ihop grädde och crème fraiche tills 1 dl återstår. Smaka av med citronskal, pepparrot, salt och peppar. Låt blandningen bli ljummen. Riv salladen grovt och blanda den med ärtskott och körvel. Blanda salladen med grädden precis före servering.
Servering: Servera de nygrillade entrecoterna med den krämiga salladen och klyftad citron.
Vinförslag
6317 Redwood Valley SomeCab Cabernet Sauvignon 2009, Kalifornien, USA (ekologiskt)
Fotograf