Harissaklubbor

Harissaklubbor med fruktcouscous och honungsyoghurt

Ingredienser
Harissa
50 g chili, torkad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk korianderfrön
1 tsk spiskummin
1 krm svartpeppar, malen
1 krm salt
1/2 tsk olivolja

Fruktcouscous
4 port couscous
2 msk russin
3 msk aprikoser, torkade och hackade
2 msk dadlar, hackade
2 msk mandel, hackad
1/2 dl rapsolja
salt och vitpeppar

Honungsyoghurt
2 dl yoghurt, grekisk eller turkisk
1/2 dl flytande honung
salt och vitpeppar
Portioner: 4

Harissa:
Lägg chilin i blöt några timmar. Mixa chilin tillsammans med kryddorna. Tillsätt sedan olivoljan och mixa ihop till en pasta. Gnid in kycklingklubborna i harissa och grilla dem.

Fruktcouscous:
Koka couscousen enligt anvisningarna på paketet. Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och vitpeppar.

Honungsyoghurt:
Blanda yoghurt och honung och smaka av med salt och vitpeppar.

Fotograf: David Back