2 st humrar
1 l grönsaksbuljong
1 dl sagogryn
2 msk havregryn
1 st silverlök
salt och peppar
Hummer: Döda humrarna med en kniv. Pochera stjärten i grönsaksbuljong i 3 minuter, skala den direkt efter att den lyfts upp ur vattnet. Klorna ska pochera i 6 minuter, skala även dem varma. Lägg tillbaka skalen i buljongen och låt det koka i 20 minuter. Sila av och smaka upp buljongen.
Sagogryn: Koka upp 2 liter vatten och tillsätt sagogrynen. Låt koka i 6 minuter. Sila sedan av och värm upp grynen i hummerbuljongen. Smaka av med salt och peppar före servering.
Havre: Koka en havregrynsgröt. Bred ut gröten på en plåt med bakplåtspapper och torka i 120° i ugn tills det är helt torrt. Bryt sönder i småbitar.
Aska: Skala silverlöken, skär den i ringar och salta dem. Sätt in lökringarna i ugn på 230° i 1 timme. Låt svalna. Smula ner.
Servering: Lägg sagogrynen i botten på en tallrik. Lägg på hummer och avsluta med havren och askan.