Dag 1, skållning: Blanda allt och kyl.
Dag 1, potatispolish: Skala och koka potatisen. Häll av och spara vattnet. Vispa sönder potatisen med kokvattnet till en slät puré. Låt svalna. Tillsätt rågmjölet och jästen. Låt stå i rumstemperatur över natten.
Dag 2: Blanda samtliga ingredienser och kör i degblandare långsamt i 2 minuter, sedan snabbt i cirka 12–15 minuter. Låt degen vila i cirka 1 timme. Klicka upp degen i 3 smorda formar och stryk dem släta med ett vattendoppat skrapkort. Låt jäsa i cirka 1–1 1/2 timme. Sätt formarna lång ner i 250° varm ugn och sänk genast temperaturen till 220°, grädda i cirka 40 minuter. När bröden är klara, ta dem genast ur formarna och plasta in dem i plastfilm (fukten hålls bättre på det viset). Låt stå till nästa dag.
Äggsallad: Blanda ägg, dill, gräslök, kapris och det brynta smöret. Smaka av med salt och peppar.
Servering: Skär upp kavringen. Fördela den kokta potatisen och äggsalladen på brödet. Avsluta med den rökta makrillen.