Om flanksteken är tjock, skär den längsmed på hälften och fläk upp. Krydda flanksteken med kryddorna. Rulla ihop och bind ihop med bindgarn. Bryn köttet i het panna. Stek sedan färdigt i ugn på 150° till en innertemperatur på cirka 58°. Låt vila. Skär sedan upp i tunna skivor.
Pitabröd: Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör runt tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olivolja och honung. Blanda även i det mesta av mjölet och arbeta ihop till en smidig deg i hushållsmaskin i 7–8 minuter. Häll i det sista av mjölet om det finns något kvar och kör tills degen släpper från kanterna. Låt degen jäsa under bakduk i drygt 1 timme. Värm ugnen till 250°, ställ in en plåt och låt den bli varm. Dela degen i 8 lika stora delar. Forma till runda bollar som du kavlar eller trycker ut till runda bitar i pitabrödsstorlek. Tänk på att inte kavla för tunt; bröden ska vara så tjocka att de går att dela och fylla. Lägg bröden på bakplåtspapper och för över dem till den heta bakplåten. Sätt in plåten i ugnen och grädda pitabröden i 8–10 minuter; när de börjar svälla och har fått en lätt brun färg är de klara. Ta ut bröden och lägg dem i en fuktad bakduk så håller de sig mjuka. De går utmärkt att frysa in om det blir bröd över.
Tomatsås: Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och hacka chilin. Fräs alltsammans försiktigt i lite olja utan att det tar färg. Tillsätt tomaterna och koka ihop i 10 minuter. Mixa till en slät sås. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
Kebabsås: Skala och riv vitlöken. Blanda alla ingredienser och smaka upp med salt och peppar.
Syrad rödlök: Skala och skär rödlöken tunt. Pressa över citronsaften och låt stå minst 30 minuter.
Servering: Skär tomater och gurka i mindre bitar. Strimla isbergssalladen. Lägg upp allt i skålar och låt var och en göra sin egen kebab i bröd.
Dryckesförslag: 1609 Staropramen Granat, Tjeckien 17:– (330 ml)